Energia nereusitei condusa constient catre reusita
- Rodica Stoica
- 9 mai 2018
- 2 min de citit
Scriam ieri despre barierele care apar atunci cand vrei sa schimbi ceva sau pur si simplu sa obtii ceva.

Se zice ca esperienta este mama intelepciunii si constati ca unele lucruri iti ies din prima dar pentru altele reiei de multe ori procesul pana ai rezultatele necesare.
Si aici am doua observatii:
- oamenii care actioneaza pana obtin rezultatul dorit castiga experienta si pana la urma reusesc;
- oamenii care se lasa dezamagiti de primul rezultat, eventual al doilea, al treilea, pierzand din vedere ca fiecare actiune reiterata aduce noi experiente care corecteaza procesul, pierd timp si energie si obtin rezultatele dorite mai greu;
- oamenii care renunta, despre acestia nu mai comentez, nu obtin ceea ce vor, e clar. Acestia in timp isi schimba obiectivele crezand ca nu sunt potrivite pentru ei.

Ceea ce am constatat la mine si la cei jur in legatura cu stradania, actiunile reluate iar si iar , este nevoie de cateva ingrediente de baza pentru a continua atunci cand te consideri obosit, dezamagit, demotivat:
- transforma energia insuccesului intr-un plus de vointa;
- pune cap la cap concluziile practice ale fiecarei iteratii si iesi din cercul vicios al erorilor;
- pune in practica o metoda si un mijloc de masurare a progresului;
- aduna toata atentia si prezenta de care esti capabil in momentele cheie ale actiunii care te duce la obtinerea rezultatului dorit;
- imparte actiunea in pasi mici si pregateste-i atenti, foloseste pasii care au dat rezultate partiale si elimina ce se dovedeste ca n-a functionat.
Dar cel mai important: departajeaza clar incarcatura emotionala de rezultat.
La sfarsit e potrivit sa celebrezi reusita dar nu te penaliza suplimentar, nemeritat daca gresesti.

Si am mai observat ceva: nu conditiona unele actiuni de altele, ma refer la emotii, daca ceva nu a mers bine intr-o directie nu este deloc potrivit sa te lasi dezamagit si sa scazi entuziasmul si energia in alta directie sau activitate a vietii. Ia lucrurile pe rand si nu le lega intre ele. Este cat se poate de paguboasa convingerea aceea cu "un necaz nu vine niciodata singur", daca unora li s-a intamplat in trecutul lor sa aiba experiente neplacute in lant nu inseamna ca toti, sau oricum, multi, dupa aceea trebuie sa treaca neaparat printr-un sir de nereusite.
Convingerile instalate adanc la nivel mental chiar conduc la confirmarea zicerilor paguboase, deci atentie!
Ceea ce poti face bine este sa te folosesti de experientele capatate si sa ajustezi tot ce vezi ca nu merge in atitudine, emotii, cunostinte, etc.
Ajustarea permanenta a actiunilor pe baza experientei capatate si un dialog interior pozitiv transforma nereusita in reusita, intotdeauna, ramanand numai o chestiune de timp si de vointa.

Va doresc reusitele dorite si impliniri!
Cu drag,
Rodica.
Comments